W ramach uzdrawiania mojej diety postanowiłam częściej robić smoothie. Wiosenna aura sprzyja, więc i Nina chętnie skorzysta. Na pierwszy ogień poszło proste smoothie z truskawek i tego co pod ręką (miało być jeszcze kiwi, ale uznałyśmy, że chyba nie jest dobre). Smoothie okazało się idealną przekąską, a jaką smaczną! Planujemy już zakupy na kolejne dni, ale nie do końca wiemy co jeszcze dokupić?
Składniki:
- 450 g truskawek (u mnie mrożonych)
- 2 jabłka
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki miodu
- 1 szklanka wody
Truskawki rozmrozić, jabłka obrać i pokroić wycinając gniazda nasienne. Wszystko wrzucić do blendera i zmiksować. W gorące dni można dodać lodu. Podawać schłodzone. enjoy c:
teraz nie pozostaje nic innego jak czekać na świeże truskawki!
Taaak, ze świeżymi będzie jeszcze lepsze 😀