Poczęstunek | Zupy

Zupa na ten weekend: Porowa z mięsem mielonym na serku topionym

21 września, 2014

W domu robimy całkiem inną, wegetariańską porową. W ramach czyszczenia zamrażarki postanowiłam spróbować odtworzyć porową, którą poczęstował mnie pewnego razu współlokator R. Tamta była bardzo gęsta, z innym makaronem, ale generalnie smak wyszedł podobny. Obie były pyszne i warte powtórzenia 🙂

 

117sdgs

 

 Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 200 g serka topionego naturalnego
  • 1 l bulionu warzywnego
  • białe części z 3 sporych porów
  • 6 łyżek makaronu orzo

 

Mięso przysmażyć w garnku na oleju. Kiedy będzie już usmażone, dodać pokrojone w półplasterki pory. Dusić pod przykryciem do zmięknięcia porów. Dodać serki topione, a kiedy się rozpuszczą zalać wszystko bulionem. Gotować 2-3 minuty i dodać makaron. Gotować do zmięknięcia makaronu. Podawać od razu. enjoy c:

 

 

 

119