W kuchni: Surówka z cukinii

Pierwszy raz zrobiła ją niedawno mama w domu, a mi tak zasmakowała, że musiałam powtórzyć w akademiku. Zachwyca prostotą i jest naprawdę pyszna, choć nie dla wszystkich 😉 Inspiracja z Diety zdrowych kalorii.

071

Składniki: 

  • 2 średnie cukinie
  • 1 cebula
  • 1 cytryna
  • sól
  • oliwa

 

Cebulę pokroić w piórka. Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim cebulę w misce – rozgnieść ją trochę widelcem i posolić. Odstawić na kilka minut. Cukinię pokroić w paski obieraczką do jarzyn – wzdłuż. Włożyć do cebuli, skropić oliwą (mniej więcej dwie łyżki) i wszystko wymieszać. enjoy c:

 


063

EDIT: Trafiłam zielono na dzień św. Patryka 😉 Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Patryków 😉