Szybkie śniadanie: Kasza jaglana z jabłkiem i morelami

Dziś wpis szybki, bo i śniadanie z przepisu bardzo szybkie 😉 Śniadanie z wykorzystaniem pozostałej po świętach kaszy, R. bardzo smakowało 😀 Debiut udany 😉

Składniki:

  • 1,5 filiżanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 4-5 moreli suszonych
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta: gałki muszkatołowej, kardamonu, imbiru
  • 2-3 łyżki słodkiej śmietanki

Kaszę razem ze śmietanką wrzucić do garnka. Dodać przyprawy, pestki dyni i morele pokrojone w paski. Podgrzewać ciągle mieszając. Jabłko obrać i pokroić w kostkę, dodać pod koniec podgrzewania. Dosłodzić cukrem lub miodem do smaku. Można udekorować sosem balsamicznym. enjoy c: