Kuchnia: Indyk w sosie tymiankowo-śmietankowym

Uwielbiam śmietankowy, delikatny smak tego sosu przełamany odrobiną cytryny. W lecie, na działce dodałam do niego gałązkę świeżego tymianku i chyba to musiało zaczarować Olę, bo niedawno pytała mnie o przepis. Obiecałam jej, że niedługo specjalnie dla niej przygotuję go u siebie i wstawię przepis. Więc jest. Specjalnie dla Oli 😉

Składniki:
  • 0,5 kg filetu z piersi indyka
  • 250 ml śmietanki 
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka tymianku 
  • sól
Indyka pokroić w kostkę, posolić i skropić odrobiną soku z cytryny. Odstawić na pół godziny. Po tym czasie przysmażyć. Śmietankę wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać śmietankę do mięsa i doprawić tymiankiem i solą. Podgrzać, ale uważać żeby nie przypalić i nie zważyć przy zagotowaniu. Podawać z ryżem. enjoy c: